Vertrouw bitcoin niet alleen omdat het mainstream wordt

Vertrouw bitcoin niet alleen omdat het mainstream wordt

Bitcoin-prijzen zijn een betere barometer van de irrationele uitbundigheid van particuliere beleggers dan de saaie oude VIX-index waar instellingen de voorkeur aan geven. Als investeringen moeten ze echter nog worden vermeden. De huidige bitcoin cash koers is gestegen.

 

Bitcoin is gebouwd vanuit de overtuiging dat niemand de financiële instelling mag vertrouwen. Toch omvatten de gelederen van cryptocurrency-enthousiastelingen in toenemende mate reguliere beleggers die op zoek zijn naar diversificatie in plaats van revolutie. Bitcoin-fondsen boren de razernij aan met een schijn van respectabiliteit.

 

Dit verklaart de stijgende vraag naar aandelen in twee fondsen. In de VS is de waarde van de Grayscale Bitcoin Trust in een jaar tijd verviervoudigd tot $ 25 miljard ($ 32,5 miljard), aldus Bloomberg. In Duitsland is de Bitcoin Exchange Traded Crypto (BTCE), een voertuig gemaakt door de ETC Group, ook een grote hit geweest.

 

 

Bitcoin is gebouwd vanuit de overtuiging dat niemand de financiële instelling mag vertrouwen. Bloomberg

 

Bij de koopstorm zullen sommige investeerders de risico’s van dergelijke investeringen over het hoofd hebben gezien.

 

Op de beurs verhandelde fondsen met een open einde, die conventioneler in indices zijn belegd, hebben de volatiliteitstest van afgelopen voorjaar doorstaan. Crypto-investeringsvehikels die op dezelfde basis worden uitgevoerd, kunnen in de toekomst nog steeds moeite hebben. Ze zijn in schaal gegroeid, zelfs terwijl bitcoin in zes maanden met 308 procent is gestegen tot ongeveer $ 35.000 per eenheid. bitcoin kopen in nederland is mogelijk.

 

De onderliggende investering en zijn navolgers zijn uitzonderlijk volatiel. In een bredere marktroutine zouden de prijzen voor crypto’s waarschijnlijk sterk dalen. Handelaren die de verplichtingen van een fonds dekken, kunnen moeite hebben om posities te verkopen voordat ze het dieptepunt bereikten.

 

Drie redenen waarom bitcoin zojuist is verdubbeld (en waarschijnlijk niet zal crashen)

Een probleem is dat ze kunnen worden gestolen. Een deel van de kosten van BTCE betreft gespecialiseerde verzekering tegen diefstal. Evenzo kunt u de sleutels van uw bezit verliezen. Het beschermen van sleutels – via een fiduciair – is een reden waarom enthousiastelingen vergoedingen betalen aan een bitcoin-fondsbeheerder.

 

Lex wees crypto’s aanvankelijk af als niet meer dan een medium voor speculatie en illegale transacties. We hebben moeten toegeven dat ze een breder nut hebben.

 

Voor cynici zijn prijzen een betere barometer van de irrationele uitbundigheid van particuliere beleggers dan de saaie oude VIX-index waar instellingen de voorkeur aan geven. Als investeringen moeten ze echter nog worden vermeden