Chippers breken ook uit

Chippers breken ook uit

De Europese beurzen haperen wat en lijken op korte termijn de overtuiging te missen om de opmars voort te zetten. Onder meer financials en vastgoedfondsen hebben de afgelopen dagen wat terrein verloren.

 

Zoals Royce gisteren opmerkte, zijn technologieaandelen, vooral in Amerika, nog steeds in goede vorm. Niet alleen de Nasdaq is naar boven doorgebroken, maar ook de SOX-index, die de prijsbewegingen van de grootste bedrijven in de chipssector weerspiegelt, is verder gestegen.

 

Ik kijk naar de technische foto’s van de SOX-index en de Nederlandse versnipperaars ASML, ASMI en Besi.

 

SOX-index breekt door de weerstand

De SOX-index heeft het neutrale prijspatroon afgerond. De voormalige weerstand is doorbroken, wat heeft geresulteerd in een technische verbetering. Bovenaan is ruimte vrijgekomen richting de berekende richtprijs van 3.700,00 punten. De steun staat op 3.126,96 punten (onderaan 3 juni). Dow Jones koers aandelen zijn verkocht.

 

 

ASML

ASML doorbreekt de recente top, maar nog niet overtuigend genoeg. ASML lijkt technisch beter te worden. De recente hogere prijsbodems geven aan dat beleggers op hogere niveaus kopen of kopen. Het technische plaatje wordt pas echt duidelijk als de bovenkant definitief kapot is. Ondersteuning voor ASML is ongeveer € 560,50 (21 juni onderaan). Een koersdoel ligt rond de € 592,80 (gevormd op 18 juni).

 

De positieve relatieve sterktelijn (blauwe lijn) geeft aan dat ASML het beter doet dan de rest van de markt.

 

De geldstroom, die wordt afgeleid van de beursomzet, is positief. Dit geeft aan dat er nieuw kapitaal in de voorraad stroomt.

 

ASMI

ASMI heeft de weerstand rond €272,60 doorbroken en heeft de weg naar boven gekozen. Er is een verbetering opgetreden en de opwaartse fase kan worden hervat richting het berekende koersdoel van € 300,00. We zien ondersteuning rond de € 250,90 (onderaan 21 juni). Nasdaq koers vandaag staat hoog.

 

De relatieve sterktelijn (blauwe lijn) ziet er positief uit. Dit geeft aan dat ASMI het beter doet dan de rest van de markt.

 

De geldstroom ziet er sterk uit. Dit duidt op instroom van vers kapitaal.

 

Besi

Besi laat een zijwaartse prijsontwikkeling zien. Het technische beeld van Besi lijkt iets te verbeteren nu er een mogelijk hogere prijsbodem wordt gevormd. Dit is een signaal van een toenemende vraag onder beleggers.

 

We wachten op een pauze en sluiten boven het verzet uit. De ondersteuning is ongeveer $ 55,64 (5 maart) en de weerstand is ongeveer $ 78,72 (12 april hoog).

 

De relatieve sterktelijn (blauwe lijn) buigt lichtjes. Dit geeft aan dat Besi opnieuw iets minder prestaties laat zien in vergelijking met de rest van de markt.

 

Ook de geldstroom wijkt af, wat aangeeft dat de instroom van vers kapitaal stagneert.