Wat zijn de grootste problemen bij het vinden van de perfecte wi-fi snelheid, een aantal tips op een rijtje

Wat zijn de grootste problemen bij het vinden van de perfecte wi-fi snelheid, een aantal tips op een rijtje

Een van de grootste problemen die de snelheid van uw wifi-netwerk thuis met de beste asus router kan beïnvloeden, is het aantal mensen dat het op een bepaald moment gebruikt. Als je een klein gezin hebt en toch nog steeds een achterblijvende internetverbinding lijkt te hebben, wil je misschien dubbel controleren of buitenstaanders je verbinding niet gebruiken zonder jouw toestemming.

Waar moet je op letten bij de snelheid van je internet

Veel factoren kunnen een trage internetverbinding veroorzaken; van uw hardware tot uw internetprovider, tot uw downloadgewoonten, al deze dingen kunnen hun tol eisen aan uw snelheid. Echter, als u uw thuisnetwerk open laat staan voor een onbeveiligde verbinding, heeft u nog meer kans om lagere snelheden te ervaren als gevolg van mensen die gratis piggybacken van uw verbinding.

Er is tegenwoordig gelukkig genoeg beveiliging op WiFi

Het eerste wat je moet doen is ervoor zorgen dat je Wi-Fi-netwerk een wachtwoordvergrendeling heeft. Echter, je wachtwoord zal je geen goed doen als het te gemakkelijk te raden is! Blijf uit de buurt van voor de hand liggende keuzes zoals de naam van je netwerk, of gemakkelijke doelwitten zoals “wachtwoord” of “1234” – ze zullen niemand voor de gek houden! Je beste keuze is om ten minste 1 cijfer en 1 hoofdletter in je wachtwoord op te nemen om het wat moeilijker te kraken. Als u vermoedt dat uw wachtwoord al gekraakt is, kunt u het beste het wachtwoord in één keer wijzigen.

Tegenwoordig maakt iedereen gebruik van je telefoondata

Iedereen die een smartphone bij zich draagt (en dat is ongeveer 64% van ons vanaf dit jaar) geeft nu misschien nieuwe informatie aan de winkels af, omdat de wifi-signalen worden gebruikt om je winkelgewoonten te volgen. Hoewel winkels misschien nog niet in staat zijn om precies te registreren waar je naar kijkt, betekent signaaldriehoeksmeting dat de Wi-Fi router van je telefoon de winkeliers misschien meer over je vertelt.

  • Een nieuwe ontwikkeling in de vakantiewinkelsessie stelt de winkeliers in staat om uw bewegingen door de winkel te volgen zolang u een smartphone met Wi-Fi-functie bij u heeft. Het signaal dat uw telefoon uitzendt tijdens het zoeken naar nabijgelegen Wi-Fi-netwerken wordt opgevangen door routers binnen de winkel, die een vast netwerk gebruiken om uw exacte locatie binnen de winkel te trianguleren.

Wi-Fi-signalen kunnen vertellen hoe lang je in een winkel bent geweest, welke secties je hebt bezocht en zelfs of je er al eerder bent geweest.

en ze kunnen dit doen zonder je te informeren dat je in de gaten wordt gehouden. Bepaalde bedrijven gebruiken deze technologie om het ID-nummer van uw telefoon te verkrijgen, een MAC-adres genoemd, om u te onderscheiden van andere klanten elke keer dat u terugkomt.

Hoewel sommige winkels hebben betoogd dat ze alleen de informatie verzamelen om hun klanten een meer bevredigende winkelervaring te bieden, is er een verhoogd publiek bewustzijn over het verzamelen van gegevens. Velen zien het traceren van Wi-Fi-signalen als slechts een andere manier om de privacy van de consument binnen te dringen met het oog op het oogsten van marketingbeloningen.