NFT Monday: Footwear Meets Digital Art

NFT Monday: Footwear Meets Digital Art

Reebok is onlangs een partnerschap aangegaan met de rapper A $ AP Nast om een ​​nieuwe toevoeging aan hun klassieke legacy sneakercollectie uit te brengen. Ter herdenking van het evenement heeft de schoenenfabrikant een reeks NFT’s uitgebracht.

 

De Reebok NFT-collectie werd op Atomic Hub gedropt met een voorraad van 100 geanimeerde sneakers van elk de Red & Yellow- en de Cold Steel-editie. Vóór het eerste NFT-project van A $ AP Nast had de neef en partner van de rapper, A $ AP Rocky, twee weken geleden een NFT-collectie gelanceerd.

 

Procedureel gegenereerde sneakers

Voor een soortgelijk project laat HypeSneakers tot 10.000 digitale kunstwerken vallen. Elk van de NFT’s is een uniek algoritmisch gemaakt kunstwerk dat is geïnspireerd op echte sneakers. HypeSneakers zijn beschikbaar op de website van het project en volgen een S-vormige prijscurve, waarbij het kunstwerk pas na de verkoop wordt onthuld. HypeSneakers die al zijn uitgepakt, kunnen worden bekeken en verhandeld op OpenSea.

 

https://youtu.be/ivlOjaQW-Ao

 

De laatste fotoshoot van Kurt Cobain

In augustus 1993 nam fotograaf Jesse Frohman deel aan de laatste officiële fotosessie van Kurt Cobain voordat de frontman van Nirvana een paar maanden later zijn leven beëindigde. 104 van deze legendarische foto’s, waarvan sommige nog nooit eerder in het openbaar zijn vertoond, zullen op 3 mei, 16:00 UTC, worden gedropt. Crypto futures handel is omhoog.

 

Alle 104 foto’s worden in één bundel geveild waarbij de winnaar een fysieke afdruk naar keuze ontvangt en een fotosessie met Jesse Frohman. Op de website van het project staat:

 

“De winnende bieder zal eigenaar worden van meer dan een kunstcollectie. Ze zullen een bewaarder worden van een blijvend moment in muziek en cultuur. ”

 

Naast de complete collectie die wordt geveild met een startbod van 27,27 ETH, worden 10 unieke vierkleuren geveild met een startbod van 2,7 ETH, evenals 20 stuks uit de fotoshoot die te koop zijn voor een prijs van 1 ETH . Een deel van de opbrengst wordt gedoneerd aan de JED Foundation, die zich inzet voor de geestelijke gezondheid van tieners en zelfmoordpreventie.

 

Playboy brengt “Liquid Summer” -collectie uit

De legendarische Playboy, opgericht in 1953 door Hugh Hefner, is een van de eerste tijdschriften met erotische foto’s. Als zodanig heeft de Playboy een grote rol gespeeld in de seksuele revolutie en probeert nu deel te nemen aan de blockchain-revolutie met de release van hun eerste NFT-collectie, getiteld Liquid Summer. Laatste crypto nieuws is uit.

 

Elk van de kunstwerken bevat ten minste één model dat gedurende zijn bijna 70-jarige geschiedenis in het tijdschrift is afgebeeld in een kunstwerk dat is ontworpen door de collagekunstenaar Simesunday. In de beste Playboy-traditie hebben alle kunstwerken ergens een konijn verborgen.

 

Hoewel ze erotisch van aard zijn, kunnen Playboy’s NFT’s niet als pornografie worden geclassificeerd en sommige hebben een diepe filosofische betekenis. Als voorbeeld beschrijft Playboy het stuk genaamd 2021 → 1861 met deze woorden:

 

“Het kan een uitdaging zijn om NFT’s in 2021 te begrijpen, dus stel je voor hoe het concept in 1861 zou zijn ontvangen. Naast de directe verbinding met Liquid Summer dankzij Morelli’s dromerige badschoonheden, gecombineerd met een afbeelding aan het zwembad van Playmate Monica Sims uit 2015 , “2021–> 1861″ is een mashup uit meerdere tijdperken die spreekt over de vloeibaarheid van tijd, de liquiditeit van crypto en de soms ongelooflijke evolutie van de technologie zelf. ”