De voor- en nadelen van het kopen en leasen van auto’s

De voor- en nadelen van het kopen en leasen van auto’s

The Daily Orange is een redactiekamer zonder winstoogmerk die geen financiering ontvangt van de Syracuse University. Overweeg om vandaag te doneren om onze missie te ondersteunen.

 

Elke student droomt ervan om een ​​eigen auto te hebben. Vaarwel ritten, hallo spontane roadtrips! Maar voordat uw droom kan uitkomen, moet u de soms lastige vraag onder ogen zien: kopen of leasen?

 

Het kopen van een auto is heel eenvoudig. Meestal sluit u een lening af om de aankoop te financieren. Zodra u uw lening heeft afbetaald, bent u officieel eigenaar van de auto. Het kopen van een auto is op de lange termijn voordelig omdat u de auto uiteindelijk kunt verkopen en een kleine winst kunt maken. Het kopen van gebruikte auto’s is ook altijd een solide en budgetvriendelijke optie. beste lease auto online bekijken.

 

In wezen is het leasen van een auto het huren van een auto bij een leasemaatschappij of dealer. Zolang u de maandelijkse afbetalingen doet, kunt u een afgesproken aantal kilometers met de auto rijden. Maar aan het einde van de leaseperiode heeft u geen eigenaar van de auto en moet u het voertuig terugbrengen naar de dealer.

 

Een voordeel van leasen is dat u geen gedoe meer hoeft te hebben met het verkopen van de auto, wat handig is als u weet dat u een auto alleen voor de korte termijn (2-4 jaar) nodig heeft. net zoveel als u zou doen wanneer u een vaste auto koopt, en wanneer u leaset, leaset u meestal een nieuwe auto. Als u een gebruikte auto koopt, staan ​​er meestal enkele kilometers op.

 

 

Dit is echter echt het enige voordeel, zeker als je veel waarde hecht aan het besturen van een nieuwe auto. Soms heb je de mogelijkheid om het aan het einde van je huurcontract te kopen, meestal tegen een gereduceerde prijs. lease vergelijker private ook mogelijk.

 

Aan de andere kant is het belangrijk om te onthouden dat, hoewel u niet de eigenaar bent van de auto tijdens het leasen, u nog steeds verantwoordelijk bent voor het onderhoud en eventuele reparaties die de auto nodig heeft. En als u merkt dat u de maandelijkse betalingen niet kunt doen, zit u vast aan de lease, tenzij u in gebreke blijft of de lease niet naleeft. Dit heeft weer invloed op uw vermogen om in de toekomst een auto te leasen of een lening af te sluiten. Als u de auto bezit en uw betalingen niet meer kunt doen, kunt u in ieder geval uw auto verkopen om uw lening af te betalen en de schade op uw krediet te ontvluchten.

 

Bij het nemen van deze beslissing is het absoluut noodzakelijk dat u een goed begrip heeft van uw financiële draagkracht. Hoewel er altijd financieringsopties beschikbaar zijn, wilt u dit proces ingaan met de wetenschap wat u zich kunt veroorloven, in plaats van te wachten tot de verkoper u een ‘goede deal’ geeft. Als u de fout maakt om het laatste te doen, zult u zich alleen realiseren dat u te veel betaalt aan maandelijkse betalingen. Het is altijd belangrijk om te onthouden dat autoleningen en -leaseovereenkomsten een aanzienlijke invloed kunnen hebben op uw kredietwaardigheid.

 

Denk realistisch en verantwoord na over uw financiële situatie in de komende jaren. Als je een senior bent, heb je dan een baan klaarstaan ​​na je afstuderen? Is uw budget na afstuderen geschikt voor maandelijkse autobetalingen? Heeft de stad waar je woont toegankelijk openbaar vervoer? Hoe lang heb je de auto nodig? Dit zijn allemaal vragen waarmee u rekening moet houden bij het zoeken naar een auto.

 

Dus, wat moet je doen? Kortom, het hangt af van uw toekomstige situatie.

 

Ik zou ervoor kiezen om een ​​auto te kopen. De maandelijkse betaling voor een leaseovereenkomst kan lager zijn dan de betalingen voor het bezit van een auto. Maar u bespaart op de lange termijn geld, want als u eenmaal uw maandelijkse betalingen heeft afgemaakt, blijft de waarde van de auto over. De autoverkopen zijn ook gedaald als gevolg van de pandemie, dus veel dealers bieden kortingen en deals om de verkoop van auto’s te stimuleren.

 

Als u de middelen heeft, is dit misschien een goed moment om een ​​auto te kopen. Denk aan het kopen van een auto zoals het kopen van een verlovingsring. Het is (hopelijk) een waardevolle investering, maar het betekent dat je er voor de lange termijn mee bezig bent.

 

Zoals altijd staat het Office of Financial Literacy open om u te helpen deze moeilijke vragen te beantwoorden en te bespreken wat voor u de beste optie is.