Interactive Brokers biedt tegen het einde van de zomer cryptohandel aan

Interactive Brokers biedt tegen het einde van de zomer cryptohandel aan

Interactive Brokers zal tegen het einde van de zomer beginnen met het verhandelen van cryptocurrencies op zijn platform, zei voorzitter en CEO Thomas Peterffy.

“Klanten vragen zeker om [cryptohandel] en we verwachten ze tegen het einde van de zomer aan te kunnen bieden”, zei Peterffy woensdag op de Piper Sandler Global Exchange & FinTech Conference. XLM verwachting 2025 is positief.

 

Rivaliserende makelaars Fidelity en Charles Schwab bieden momenteel geen directe cryptohandel op hun platforms aan. De aandelenhandel-app Robinhood biedt echter wel crypto-transacties.

Interactive Brokers – gezien als de e-broker met een aantal van de meest geavanceerde klanten – is van plan om in de komende maanden te beginnen met het verhandelen van cryptocurrencies op zijn platform.

 

 

“Klanten vragen zeker om [cryptohandel] en we verwachten ze tegen het einde van de zomer aan te kunnen bieden”, zei de voorzitter en CEO van Interactive Brokers, Thomas Peterffy, woensdag op de Piper Sandler Global Exchange & FinTech Conference.

 

Stijging van bitcoin

Investeerders, zowel retail als institutioneel, zijn in 2021 in bitcoin en andere digitale activa gestort. De prijs van Bitcoin is gestegen tot boven de $ 34.000 van de $ 9.000 in juni 2020. De prijs van bitcoin heeft de laatste tijd een wilde volatiliteit gekend als gevolg van de krantenkoppen over een hardhandig optreden in China, Elon Musk en investeerders nemen buitensporige risico’s. Waves koers verwachting 2025 is positief.

 

De prijs van bitcoin steeg woensdag met 6% naar het niveau van $ 34.890, na een daling op dinsdag, wat mogelijk verband houdt met bezorgdheid over de veiligheid van de cryptocurrency nadat Amerikaanse functionarissen erin slaagden het grootste deel van het losgeld terug te krijgen dat was betaald aan hackers die zich richtten op Colonial Pipeline.

 

Momenteel biedt Interactive Brokers de handel in bitcoin-futures op zijn platform

Rivaliserende makelaars Fidelity en Charles Schwab bieden geen directe cryptohandel op hun platforms, maar bieden wel enige toegang tot een aantal gerelateerde fondsen. De aandelenhandel-app Robinhood biedt echter wel crypto-transacties.

 

Coinbase Global – ‘s werelds grootste crypto-uitwisseling – is hoeveel beleggers toegang krijgen tot de digitale activa. De handelsvolumes bedroegen in het eerste kwartaal van 2020 in totaal ongeveer $ 30 miljard. Het nieuwe beursgenoteerde bedrijf kreeg woensdag zijn eerste verkooprating op Wall Street van Raymond James vanwege zorgen over concurrentie van de traditionele beursvennootschappen.

 

“Het overgrote deel van de inkomsten komt momenteel uit handelscommissies en de geschiedenis heeft keer op keer aangetoond dat makelaardij en beurzen overtollige winsten wegconcurreren, tenzij er een structurele toetredingsdrempel is”, aldus de notitie.

 

Interactive Brokers die bitcoin-handel aanbieden, zullen de toetredingsdrempel voor individuele beleggers om toegang te krijgen tot de digitale activa verder verlagen. De niet-gereguleerde munten kunnen echter veiligheidsrisico’s opleveren voor de gevestigde online brokers.

 

Hindernis klanten veilig houden

“Wat hindernissen betreft, de grootste hindernis is hoe u uw klanten 100% veilig houdt”, voegde Peterffy eraan toe. “Hoe maak je het 100% zeker dat niemand hun munten zal stelen ondanks het feit dat ze onvindbaar zijn. Daar komen we meer over te weten als we aan het einde van de zomer open gaan.”

 

Vanaf het eerste kwartaal van 2021 had Interactive Brokers 1,33 miljoen klantaccounts en $ 330,6 miljard aan klantenvermogen.